Tricks til håndtering af sociale events under et vægttabsforløb

Min erfaring er, at rigtig mange som ønsker at tabe sig, og opnå et vægttab, finder det svært at følge planen, når det kommertil sociale events med familie og venner.

Det kan jeg sagtens forstå, for det er ofte til disse events at mange spiser og drikker alt for mange kalorier, i forhold til deres faktiske kalorie behov. I disse situationer er det utroligt svært at sige nej, af mange grunde, og af gode grunde.

Dermed ikke sagt at man skal sortere de sociale events helt fra. Godt nok kan et vægttab stå højt på din prioriteringsliste, men det at være social og have social samvær, bør også have sin plads.

Husk at latter, smil og socialt samvær også er en vigtig del af, det at være ”sund”.

Men når du så ikke skal skære de sociale events fra, hvordan kan du så håndtere dem? og på en sådan måde at de stemmer nogenlunde overens med din vægttabs plan?

 

Det giver jeg et par konkrete bud på her ! :)


Før eventet

Som reel ved man godt på forhånd hvornår et socialt event finder sted (etc. barnedåb, par middag, fødselsdag etc.)

Det betyder at du har ”the upper hand”, og kan forberede dig på, hvad du ved der kommer i fremtiden.

Som nævnt tidligere så er det meget let at overspise ved sociale arrangementer, og dermed få flere kalorier ind end man forbrænder.

Der er 2 måde at til at modvirke dette:

1.       Spis mindre og mere mættende i løbet af dagen inden eventet. Hvis du ved du skal til fødselsdag kl 16 og du ved der er rigeligt med mad. Så er et godt trick at spise mindre og mere mættende fødevare(etc. fødevare med meget protein men lidt kulhydrat og fedt + Frugt og grønt + grove fødevare som f.eks. groft rugbrød), for at spare på kalorierne op til eventet. På den måde vil du have flere kalorier til rådighed i dit daglige ”kalorie-budget” når du kommer til fødselsdagen.

2.       Under det samme scenarie er den anden mulighed at forbrænde flere kalorier end du plejer, inden fødselsdagen starter. Det behøver ikke at være hård styrketræning eller en hård løbetur. En lang gå tur er også en mulighed. Ved at forbrænde disse ekstra kalorier vil du igen lave lidt ekstra plads i budget. 

 

(en kombination at begge 2 er selvfølgelig også et rigtig godt valg)    

 

  Under eventet

Her gælder mange at samme guidelines, som jeg anbefaler de af mine klienter som, ønsker at opnå et vægttab uden at skulle tælle sine kalorier.

1.       Benyt en tallerken model med 50% frugt eller grønt + 25% protein (kød) +25% komplekse kulhydrater (pasta, ris, rugbrød etc)

2.       Vælg en mindre tallerken. Dermed er der plads til mindre mad, og mindre chance for overspisning

3.       Drik et stort glas vand ca 30 min før maden bliver serveret. Det er med til at fylde maven op, og skaber en mæthedsfornemmelse.

4.       Hvis du skal have portion nr. 2 så vent 10 – 15 minutter, efter du er færdig med den første portion. Hvis du stadig er sulten kan du tage portion nr. 2, hvis ikke kan du vente til en eventuel dessert. Husk, du ikke behøver spise 2. portion færdig hvis du er mæt havvejs igennem.

5.       Hvis der er dessert skal der selvfølgelig også være plads til det, husk blot at spis i moderate mængder.

6.       Tag initiativ til fysisk aktivitet. F.eks. gå en tur, spil bold i haven, hop på trampolin etc.

7.       Drop de flydende kalorier som juice og sukker sodavand/saftevand. Hold dig i stedet til kaffe, vand eller light sodavand/saftevand.

Efter Eventet

I er kommet hjem fra festen og kl er 22.00. Hvordan gik det? ”faldt du” og spiste alt for meget? Hvis du gjorde, så accepter det, og kom videre. Der er ingen grund til at slå sig selv i hovedet og skælde sig selv ud. Det får du ikke noget ud af.  

Lær i stedet for at situationen, tænk tilbage og reflekter over fødselsdagen. Hvad synes du var svært, hvornår var det at du blev fristet. Tænk og reflekter over hvordan du kan gribe det an næste gang, og tag ved lære :)

Ønsker du elle en du kender nærmere rådgivning, så book en gratis samtale og få specifik rådgivning.  

Happy gainz :)