Kan Pokémon Go være svaret på hvordan vi løser inaktivitet?

Instagram: Fitmedlykke - Facebook: Fitmedlykke

Ja…… jeg ved godt at Pokémon Go er old news!!

 

Jeg hoppede selv i med begge ben tilbage i sommeren 2016. Jeg kan huske at, i min barndom talte mine venner og jeg ofte om, hvor fedt det kunne være hvis Pokémons var virkelig! i mens vi sad stenet fast foran den lille skærm på vores Game Boys.

 

Skæbnen ville at vores ønsker blev opfyldt i 2016!

 

Jeg stoppede kort tid efter jeg startede på Pokémon Go tilbage i 2016, grundet opstart på mit første job efter universitet. Men fornyligt er jeg ”kommet til” at downloade spillet igen, efter at have talt med en klient omkring det.

 

Det der er med Pokémon Go er, som navnet lidt hentyder til, at man faktisk skal gå / cykle en del kilometer for at åbne forskellige muligheder i spillet.

 

Det satte gang i tankerne hos mig……… Gad vide hvordan Pokémon Go har påvirket folk (nok mest børn / unge) aktivitetsvaner vaner?

For at besvare det spørgsmål, undersøgte jeg om der var lavet videnskab med fokus på lige præcis dette….. og jeg fandt sjovt nok hvad jeg søgte ( ellers ville jeg jo ikke have skrevet dette i første omgang ;) )

Et studie fra Tim Althoff, Ryen W White, Eric Horvitz (2016) fandt en signifikant stigning i fysisk aktivitet (gang / skridt), baseret på lokation og søge-data fra 32.000 Pokémon Go brugerer.

 

Ifølge Tim Althoff, Ryen W White, Eric Horvitz (2016) tog Pokémon Go brugerne i gennemsnit 1473 flere skridt om dagen, sammenlignede med tidligere. Hvilket svarede til en stigning på 25% !

Studiet var lavet i USA, og forskerne vurderer  at Pokémon Go har fået amerikanerne til at gå 144 milliarder skridt mere end tidligere.

Ikke nok med det, så konkluderede Tim Althoff, Ryen W White, Eric Horvitz (2016) at denne stigning i fysisk aktivitet var på tværs af alle alders grupper, køn, nuværende vægt og aktivitets vaner.

 

Alt i alt en kæmpe sejr for den gennerelle udvikling i fysisk aktivitet, set på befolkningsniveau.

 

Gang har en lang række positive effekter på din sundhed, vægttab, vedligeholdelse af vægt og generelle velvære. Det er derfor fantastisk at se at et mobilspil, som selvfølgelig også har sine negativer sider, kan være en så stor hjælp til at få motion i dagligdagen.

 

Når alt dette er sagt, skal i huske at dette blot er baseret på 1 studie, og der skal flere til før i kan sige noget med sikkerhed.

 

Men indtil da:   Gotta Catch them all!

 

Happy GainzKilde:

Influence of Pokémon Go on Physical Activity: Study and Implications

Monitoring Editor: Gunther Eysenbach

Reviewed by Ingmar Weber, Yelena Mejova, Amanda Staiano, and Charlotte Thorup

Tim Althoff, MS, 1 Ryen W White, PhD,2 and Eric Horvitz, MD, PhD2

1Computer Science Department, Stanford University, Stanford, CA, United States

2Microsoft Research, Redmond, WA, United States

Tim Althoff, Computer Science Department, Stanford University, 94 Thoburn Ct., Apt 108, Stanford, CA, 94305, United States, Phone: 1 6504850758, Fax: 1 650 725 7411, Email: ude.drofnats.sc@ffohtla.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5174727/