3 råd om styrketræning / træning / fitness for nybegyndere

3 råd om styrketræning / træning / fitness for nybegyndere

Få en god start på din nye hobby, og kom godt på vej mod dine mål med disse 3 råd.

Link til lydfil hvor jeg taler om emnerne: 

https://soundcloud.com/fitmedlykke-personlig-traener/3-rad-til-styketraening-fitness-nybegynder


TRÆN MINIMUM 2 GANGE I UGEN, OG GERNE 3 – 4 GANGE HVIS DET ER MULIGT


Ved at træne mindst 2 gange i ugen, har du muligheden for at træne hver kropsdel 2 gange (2 X Fullbody). Der er god evidens for at en ugentlig frekvens på 2 gange i ugen per muskelgruppe, er optimal for muskel opbygning. Du kan dog også opnå gode resultater ved en frekvens på under 2 gange om ugen per muskelgruppe. Det vil dog kræve at du virkelig træner hårdt til hver træning.


STRUKTURER DIN TRÆNING OMKRING BASISØVELSERNE (FLERLEDSØVELSER)

Basisøvelserne forbrænder mere energi per tid, involvere flere muskler på engang, spare dig for tid og så kan du ikke mindst flytte flere kilo end i isolationsøvelserne. Derfor er de gode til dig der både vil opnå et vægttab, eller opbygge muskelmasse.

EKS:

Underkrop: Squat, benpres, lunges, hipthrust, dødløft, sumodødløft, split squat, front squat, løbe med plow, step-ups


Overkrop: diverse bænkpres varianter, skulderpres, diverse row-øvelser, pulldowns, bent-over row, pullovers

DROP KOSTTILSKUD!

SPIS DIN MAD!


Få dine næringsstoffer (protein, fedt og kulhydrat) fra “rigtig mad”. Størstedelen af nybegyndere, har ikke brug for diverse kosttilskud. Forsøg i stedet at tænke over hvordan du sammensætter din kost. Hvis du sikre dig, at du får nok protein(Kød, fisk mejeri, æg bønner etc.), grøntsager og frugt (ca 600 gram). Så vil du opleve, at du kan få gode resultater, uden at skulle bruge penge på proteinpulver, BCAA etc.

Det skal dog sige at der er få kosttilskud som er værd at overveje, for den almindelig motionist. Her taler jeg om kreatin og fiskeolie.


Happt Gainz!